Despre oglinzi?

jos

Ce sunt oglinzile ?

Oglinzile sunt unele dintre cele mai importante obiecte de uz pentru oameni, iar prezența lor o putem observa practic peste tot. O mare parte din timp, omul îl petrece privindu-și reflexia în oglindă - când se trezește dimineața, când își periază dinții, când se fardează, își aranjează părul și în orice moment când vrea să își admire chipul. Până și atunci când merge pe drum, își privește reflexia în geamurile fumurii oglindate a magazinelor.

Suntem înconjurați de oglinzi zilnic, în orice moment avem nevoie și le utilizăm, atât pentru întreținerea personală, cât și ca obiecte decorative. Cu toate acestea, datorită faptului că sunt de nelipsit în orice încăperi, oglinzile rămân oarecum misterioase, utilizate și pentru crearea anumitor efecte optice.

ce-sunt-oglinzile | Fabrica de Oglinzi

Se spune că oglinzile îndepărtează energia negativă și atrag sănătatea, bogăția și fericirea, motiv pentru care, în ultima perioadă foarte mulți optează pentru elemente de decor care conțin oglinzi de diferite dimensiuni și forme. Oglinzile convexe sunt special concepute și utilizate pentru a alunga energiile negative, iar cele plate și cele concave, pentru a aduna energiile pozitive. Ele înfrumuseţează măresc vizual, adâncesc suprafeţele, dar şi oferă luminozitate spațiului. Deci, indiferent de cum sunt utilizate, acestea au un impact pozitiv în viața noastră. Foarte important este, însă, menținerea acestora – curate, oglina prăfuită simbolinzând spiritul întunecat de ignoranţă, dar mai mult de atât, oglinzile îngrijite, oferă un aspect fin și adecvat locului în care sunt amplasate.

Oglinzile, au și ele o istorie aparte, fiind proiectate din simpla dorință a omului de a-și reflecta chipul. Inițial, oamenii care au venit cu ideea de a produce oglinzile, obișnuiau să își privească reflexia în apele râurilor sau chiar în apa pe care o aduceau pentru a fi consumată, în vase vechi, primitive. Primele oglinzi au fost confecționate prin șlefuirea unor roci, însă, cu timpul totul a început să se modernizeze, cât de cât, iar în urma unor experimente, au fost găsite alte modalități de producere acestora. Astfel, oglinzile se făceau prin turnarea pe sticlă a unui strat de argint metalic, obținut în urma unor procese chimice.

ce-sunt-oglinzile | Fabrica de Oglinzi

Astăzi, majoritatea oglinzilor se dobândesc prin depunere umedă a argintului, fiind considerat un process mult mai eficient, datorită faptului că stratul de argint metalic este mult mai subțire.

Deci, oglinzile sunt cel mai bun sistem de realitate virtuală pe care îl putem construi.

Fazetare forme. Este procedura care se execută pentru sticla ovală, rotundă sau cu forme neregulate. Acest utilaj la fel dispune de un tauc cu pastă, oxid de ceriu, pentru lustruirea perfectă a oglinzii /sticlei.