Sablare

Este un proces de curățare sau finisare prin suflare abrazivă a suprafețelor din piatră, metal, sticlă sau alt material solid.

jos

Sablare

Sablare sticlă - reprezintă procesul de curățare sau finisare prin suflare abrazivă a suprafețelor de sticlă. Însăși efectul de sablare (mătuire) a sticlei se poate obține prin mai multe procedee, cel mai folosit proces în acestă procedură fiind cel mecanic. Sablarea mecanică a sticlei se poate obține prin bombardarea sticlei cu particule de nisip. Sablarea mecanică este folosită pentru sticlele cu ornament, cu imagini diverse. Anume sticla sablată mecanic este mai pretențioasă, din această cauză ea este recomandată să fie tratată cu soluții speciale. O altă metodă de sablare este cea chimică și, constă în mătuirea geamului cu substanțe acide speciale, puternic corozive, care redă un aspect destul de fin și omogen al mătuiri. Sticla sablată cu o astfel de tehnologie este mai ușor de întreținut și se pătează mai dificil. O astfel de sticlă poate să fie în același timp și securizată sau laminată. Acest tip de geam e des utilizat la complementari sticlă. Un alt procedeu de obținere a sablajilui pe sticlă este aplicarea foliei autoadezive ce imită sablajul, acest procedeu îi conferă sticlei rezistență la spargere, folia poate menține sticla pe poziție.

Sablare | Fabrica de Oglinzi

Sablare | Fabrica de Oglinzi

Procesul de sablare micșorează transparența sticlei, care de multe ori este foarte importantă pentru pereți sau executarea ușilor. Cu efecte diverse și destul de spectaculoase sticla sablată se mai poate folosi pentru oglinzi, balustrade, părțile salilor de conferință, oficiilor și locuințelor.